Sign In

Генерални секретар Владе Републике Српске Синиша Каран na традиционалном сусрету пензионера са подручја општина Теслић, Котор Варош, Добој, Прњавор, Дервента и Петрово

Објављено:

​​Генерални секретар Владе Републике Српске Синиша Каран присуствовао је на Борју традиционалном сусрету пензионера са подручја општина Теслић, Котор Варош, Добој, Прњавор, Дервента и Петрово.


Генерални секретар нагласио је да је Влада Републике Српске својим досадашњим ангажманом показала је да је чврсто опредијељена за побољшање материјалног положаја пензионерске популације. Он је објаснио да је један од најважнијих корака учињених у том правцу прелазак на трезорску исплату пензија, чиме се гарантује приоритет и редовност у исплати, јер се пензије исплаћују прије свих других давања из буџета.

„У претходном периоду, пензије смо повећали девет пута, а прије два дана и десети пут. Влада Републике Српске на сједници у четвртак донијела је одлуку о још једном ванредном повећању пензија”, рекао је генерални секретар Владе и истакао да су пензије до сада повећане три пута редовно и седам пута ванредно, те да укупна повећања износе око 25%. 

Генерлани секретар Синиша Каран поручио је да се ту неће стати и да ће се искористити свака могућност за нова повећања пензија.

„Влада Републике Српске ће обезбиједити средства за бањско лијечење пензионера са најнижим пензијама, на основу правилника који ће израдити Фонд ПИО”, напоменуо је генерални секретар.

Генерални секретар је рекао да се предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао са предсједником Удружења пензионера Радом Ракуљем више пута у првих шест мјесеци мандата и да је добро упознат са ситуацијом и захтјевима пензионера.

„Брига за најстарију популацију један је од приоритета, чиме се изражава поштовање и захвалност према генерацијама које су градиле наше друштво”, поручио је генерални секретар Владе Републике Српске Синиша Каран.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.