Sign In

Одржане консултације са представницима Уније студената Републике Српске

Објављено:

​​

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, заједно са министрима, учествовала је данас у консултацијама са представницима Уније студената Републике Српске, у вези са израдом Буџета Републике Српске за 2018. годину и Програмом економских реформи Републике Српске за период 2018-2020. године, у контексту унапређења студентског стандарда.

Предсједница Цвијановић је овом приликом истакла да студентска популација Републике Српске представља важан сегмент друштва, те нагласила да је Влада Српске, као и до сада, отворена за њихове ставове и мишљења при креирању развојних планова и програма.

Заједнички је оцијењено да су у претходном периоду, реализацијом различитих пројеката и значајним улагањима у инфраструктуру и опремање на државним и јавним факултетима значајно побољшани услови учења и рада студената и настaвног особља, те да унапређење услова студирања и побољшање статуса студената остаје у фокусу рада Владе Републике Српске и у наредном периоду.

Током састанка представници Уније студената Републике Српске захвалили су предсједници Цвијановић на разумијевању и подршци коју Влада Српске пружа студентским организацијама у реализацији циљева и пројеката значајних за развој студентског стандарда, те изразили задовољство што се проблеми са којима се суочава ова популација рјешавају системски и у партнерству са институцијама Српске. ​

На састанку су учествовали министар финасија Зоран Тегелтија, министар просвјете и културе Дане Малешевић, те министарка породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.