Sign In

Предсједница Цвијановић учествовала у консултацијама са представницима Удружења пензионера Републике Српске

Објављено:

​​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, заједно са министрима, учествовала је данас у консултацијама са представницима Удружења пензионера Републике Српске, у вези са израдом Буџета Републике Српске за 2018. годину и Програмом економских реформи Републике Српске за период 2018-2020. године.

На састанку је разговарано о јачању материјалног положаја и статуса пензионерске популације у Републици Српској.

Овом приликом је истакнуто да је Влада Српске у претходном периоду предузела читав низ активности на унапређењу материјалног статуса пензионера, те да је редовност исплате пензија у кратком року обезбијеђена преласком на трезорски систем исплате.

Предсједница Цвијановић је прецизирала да је уз досадашња повећања, те уз додатно планирано повећање у другом квараталу 2018. године, у непуних четири године обезбијеђено укупно повећање пензија од 17 одсто.

У циљу побољшања материјалног статуса пензионера, Министарство финансија сугерисаће локалним заједницама да при изради својих буџета за 2018. годину уобзире потребе пензионерске популације.

Из Удружења пензионера су навели да су у досадашњем периоду имали подршку и разумијевање Владе Српске, али су нагласили да имају и додатна очекивања и захтјеве у погледу унапређења статуса пензионерске популације.

Посебно су указали на потребу јачања финансијске дисциплине на сузбијању сиве економије, чиме би се стекли реални услови за повећање њихових примања.

На састанку је истакнуто да у наредном периоду предстоје даље активности с циљем побољшања положаја пензионера које ће бити реализоване у партнерству институција Републике Српске и уз подршку пензионерске заједнице. 

Заједнички је оцијењено да су састанци и консултације овакве природе изузетно корисни и у интересу обје стране, те да требају постати пракса.

​На састанку су учествовали министар финансија Зоран Тегелтија, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић и директор Фонда ПИО Младен Милић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.