Sign In

Предсједник Вишковић одржао састанак са представницима политичких странака чији су чланови именовани у нови сазив Владе Републике Српске

Објављено:

​​​

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је данас након радно-консултативног састанка са представницима политичких странака чији су чланови именовани у нови сазив Владе Републике Српске истакао да су очекивања од нове Владе јасно наглашена у Експозеу.

„Ја желим да ова Влада ради као тим, да овдје нема министара из политичких партија, него да су то министри у Влади Републике Српске. Они одговарају Влади, а да су послије тога министри који долазе из политичких партија“, нагласио је предсједник Вишковић.

Премијер је послао јасну поруку да Владу у наредном периоду очекује само рад и да се на том фону мора знати хијерархија одлучивања рада, те да се пракса која је некад постојала, да директори предузећа само зато што долазе из неке политичке опције не слушају Владу и ресорног министра, мора прекинути са данашњим даном.

„Ми прије свега треба да  имплементирамо политике Владе и политике политичких странака које чине ову Владу, а које иду у правцу добробити грађана Републике Српске. Сви нижи нивои од директора морају да се уклопе у ту причу“, рекао је предсједник Владе и додао да се другачије понашање неће толерисати.

Предсједник Вишковић је изјавио да Влада има подршку свих лидера политичких партија, те изразио очекивање да ће Влада у наредном периоду имплементирати све оно што је замишљено, а што је обухваћено и у Експозеу.

„Нас интересује бољитак грађана Републике Српске. Ми смо овдје због њих, а не због фотеља и ресора којим управљамо“, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић. 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство поводом одржаног састанка и поновила да је ово коалициона Влада, од које се очекује да наступа коалиционо, те да слиједи политике које су утврђене на сједницама Владе. 

„Сагласна сам са оним што је рекао предсједник Владе. Ова Влада ће морати радити као тим, али ће имати подршку са осталих нивоа власти. Много тога је пред нама. Кроз тимски рад желимо да свако преузме дио одговорности, да се Влада растерети одређених политичких притисака, како би могла да производи резултате на економско-финансијском плану“, објаснила је предсједница Цвијановић, те изразила очекивање да ће то бити успјешно.

Предсједница Цвијановић пожељела је много успјеха Влади и нагласила да вјерује у Владу, као и у дефинисане политике.

„Знам да ће оне донијети бољитак Републици и нашим грађанима. Сигурна сам да ћемо моћи остварити оно што смо зацртали“, рекла је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао да је ова Влада влада континуитета и успјешних политика које су вођене у готово немогућим околностима.

„Вјерујем да можемо да направимо додатни напредак. Ово је Влада која има подршку најширег броја посланка у Народној скупштини Републике Српске и озбиљну подршку јавности, те Влада која ће унијети додатну енергију у рјешавање питања која стоје пред грађанима“, изјавио је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Предсједсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик је у име СНСД-а пожелио успјех мандатару и члановима Владе, те додао да ће као дио тима, свако са свог нивоа радити и рјешавати одређена питања и давати смјернице.

„Предсједник Владе, господин Вишковић је човјек тима, човјек који жели да дијелимо успјехе, али и одговорност за неуспјехе. Желимо да одржимо Републику Српску стабилном, мирном и посвећеном Републиком која зна шта хоће, која је издржала многе притиске и опстала“, рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ и додао да је додатна стабилизација крајњи циљ напора у овом времену.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик се захвалио грађанима који су гласали за све који су учествовали на изборима и обавијестио их да је данас завршена имплементација избора у Републици Српској на свим нивоима. 

„Већ данас је на дневном реду Народне скупштине Републике Српске Буџет. За дан два ћемо имати усвојени Буџет и Мјере економске политике и бити посвећени раду како то налажу Устав и закони“, нагласио је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић поновио је честитке предсједници Републике Српске, српском члану Предсједништва БиХ и предсједнику Владе Републике Српске на избору.

„То је наш заједнички коалициони успјех и у наредном периоду ће се ДНС тако и понашати. На састанку смо дали пуни подстрек новој Влади“, рекао је Драгутин Родић.

Генерални секретар ДНС-а је нагласио да је врло је значајно што ће Република Српска имати и вертикални ниво власти што у ранијим периодима није имала, тако да ће се у пуном капацитету моћи видјети политика Републике Српске, а тиме и политика ДНС-а.
 
„Сигуран сам да ће период 2018-2022. године, бити период у којем ће се дешавати крупне ствари на овим просторима, а само снажна Република Српска може да да одговор на сва та питања. Мислим да је ово почетак квалитетног периода и наставак свега што је добро урађено. Убијеђен сам кроз Експозе који је поднио предсједник Владе Републике Српске да има доста реформских закона који ће учинити живот грађана на овим просторима много бољим“, објаснио је Драгутин Родић.

Замјеник предсједника Уједињене Српске Славко Дуњић рекао је да је Уједињена Српска дала подршку предсједнику Владе Републике Српске и његовом кабинету и посебно напоменуо да се премијер обратио својим министрима и кратко изложио начин на који ће радити. 

„Зато има пуну подршку од Уједињене Српске и увјерен сам да ће то дати велике резултате“, рекао је замјеник предсједника Уједињене Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.