Sign In

Предсједница Цвијановић присуствовала донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима"

Објављено:

​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је вечерас, у Бањој Луци, донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима" које је одржано с циљем прикупљања средстава за Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству. Ово је осмо донаторско вече које је одржано под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Предсједница Цвијановић изразила је задовољство што донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" сваке године пробуди велику солидарност код грађана Републике Српске.

,,Једна од важних димензија ове вечери јесте да будемо сви заједно и да доприносимо здрављу. Када то радите у име и корист наше дјеце онда је то посебно важно", поручила је предсједница Цвијановић.

Она је оцијенила да је Република Српска довољно сазрела да разумије колико је важна солидарност, али и да се доносе добра законска рјешења.

Предсједница Владе је изразила задовољство што је поново дио хуманитарне акције чији је циљ оправдан, а то је да помогне онима којима је то најпотребније.

Донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" Влада Републике Српске подржала је са 50.000 КМ, док је Влада Србије донијела закључак да на рачун Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству буде уплаћено 250.000 евра.

Манифестацији у Административном центру Владе Републике Српске присуствовали су и предсједник Републике Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, предсједница Владе Србије Ана Брнабић, министар здравља Србије Златибор Лончар, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић, те министри Републике Српске и бројне познате личности из јавног, политичког, привредног, дипломатског, културног, спортског и других сфера живота Републике Српске, БиХ и региона.

Одржан је и хуманитарни концерт у Спортској дворани Борик на којем су наступили домаћи и регионални музички извођачи.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.