Sign In

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком разговарала са предсједницом Владе Србије Аном Брнабић

Објављено:

​​

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, разговарала је вечерас, у Бањалуци, са предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић. ​

Предсједница Цвијановић изразила је захвалност на подршци коју Република Српска добија од Владе и предсједника Србије за реализацију важних инфраструктурних пројеката у општинама широм Републике Српске.

,,То је ствар са којом ћемо наставити и у будућности. Нама је увијек важно да имамо присуство Србије преко наших функционера и до сада је то било тако када су у питању овако важне ствари - дан када мобилишемо сву нашу јавност, када хоћемо да покажемо силидарност, да кажемо да смо сви заједно уз оне којима је потребна помоћ. Мислим да је најљепши догађај када имамо прилику да заједно урадимо и да позовемо све да буду солидарни", поручила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Цвијановић је изразила задовољство на прилици да угости премијерку Брнабић.

,,Мислим да је ово круна неких наших разговора на који начин да заједно, као Владе, учествујемо и у оваквим активностима које су хуманитарног карактера, а не само у оним активностима које доживљавамо као редовне дневне послове", нагласила је предсједница Цвијановић. 

Предсједница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је да ће Република Српска увијек у Србији имати пријатеља, партнера, члана породице. 

Она је изразила задовољство што је вечерас уз два министра из Владе Србије са пријатељима у Бањалуци, зато што је важно да се покаже то пријатељство, партнерство и солидарност. 

,,Добро је да овако завршимо 2017. годину у којој су имали заједничку сједницу Влада Србије и Републике Српске. Настављамо заједничке пројекте", поручила је премијерка Брнабић. 

Она је подсјетила да је Влада Србије усвојила закључак којим донира 250.000 евра у Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, закључивши да је то још једна потврда пријатељства и солидарности Србије и Републике Српске. Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.