Sign In

Предсједница Цвијановић на обиљежавању крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ

Објављено:

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у селу Медна, код Мркоњић Града, обиљежавању Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ.

Овом приликом премијерка је оцијенила да је изузетно значајно обиљежавање Видовдана, јер је то празник саборности и подсјећа на све важне догађаје у историји српског народа.

"Ако погледате много уназад онда видите колико је важних догађаја и тешких одлука било везано за Видовдан. Важно је да институције, Српска православна црква и сви грађани промовишу и унапређују вриједности на којима почива наша слобода. То је порука овог дана", рекла је премијерка Цвијановић.

Предсједница Владе Српске је истакла да се морају поштовати они који су дали животе за слободу и одбранили Републику Српску.

"То је задатак свих нас. Обавеза институција Републике Српске јесте да води рачуна о свим борцима Војске Републике Српске. Трудимо се да, различитим програмима и видовима помоћи које смо развијали низ година, покажемо да смо ту и да треба да помогнемо", навела је предсједница Цвијановић.

Она је подсјетила да је најновијом мјером Владе Српске омогућено демобилисаним борцима који имају 65 година, али немају довољно осигураног стажа, да примају мјесечни износ најниже пензије. 

Обиљежавању Видовдана у Мркоњић Граду присуствовали су и министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и министар рада и борачко-инвалидске заштите, Миленко Савановић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.