Sign In

Предсједница Цвијановић присуствовала потписивању Уговора о бесплатном скијању за дјецу из Источног Сарајева

Објављено:

​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас, у Источном Сарајеву, потписивању  Уговора о бесплатном скијању за дјецу из општина са подручја Источног Сарајева.

Уговор о бесплатном скијању за предстојећу зимску сезону 2017/18. године, потписао је директор Олимипијског центра „Јахорина" Дејан Љевнаић и начелници шест општина Источног Сарајева.

Премијерка Цвијановић је подржала активности ОЦ "Јахорина" с циљем да дјецу са подручја града Источног Сарајева зближе сa Јахорином.

"Свјесни смо важности да је то битан економски и туристички ресурс за ово подручје и Републику Српску, водећи рачуна да постоји дуга традиција, те да је неопходно обавити одређене активности како би се искористила велика развојна шанса и шанса за додатно запошљавање", рекла је предсједница Цвијановић.

Она је поручила да се настоје направити претпоставке како би предстојећа зимска сезона била успјешна.

"Сигурно је да је потребно извршити додатна улагања на Јахорини како би се заокружила инвестиција. Знате да је током претходних година било значајних улагања, те да неке ствари нису биле употпуњене и завршене и цијенимо да су то сада наредни кораци које треба урадити", додала је предсједница Владе Рерпублике Српске.

Љевнаић је истакао да ОЦ "Јахорина" као друштвено одговорна компанија жели да подстакне што већи број дјеце да се баве скијањем.

"Циљ нам је да што више дјеце дође на Јахорину, да ову планину заволе и доживљавају као своју, те да прве скијашке кораке направе управо овдје. За ову сезону смо припремили два новија ски-вртића", најавио је Љевнаић.

Он је рекао да је скијање као спорт на свјетском нивоу у опадању због чега ОЦ "Јахорина" предузима мјере и кораке како би се дјеца вратили у природу и стекла здраве навике.

Уговоре у име локалних заједница потписали су начелници општина Пале Бошко Југовић, Трново Драгомир Гаговић, Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, Соколац Милован Бјелица, Источни Стари Град Бојо Гашановић и начелник одјељења за општу управу Источне Илиџе Милета Вуковић. Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.