Sign In

Предсједница Цвијановић присуствовала сједници Колегијума за европске интеграције

Објављено:

​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Сарајеву сједници Колегијума за европске интеграције.

Након сједнице, предсједница Владе Српске је изразила задовољство што је то био конструктиван састанак који је дао резултате.

Овом приликом премијерка је изјавила да је од 3.242 питања из Упитника Европске комисије број отворених питања сведен на седам.

"Од укупно 3.242 питања број отворених се свео на седам којима смо се данас бавили, с тим што цијенимо да ће се тај број додатно смањити када добијемо образложења која треба да стигну од Предсједништва БиХ", рекла је предсједница Цвијановић.

Она је додала да су нека питања која су се односила на кантоне и Федерацију БиХ разријешена, као и нека која су се односила на Републику Српску и поједина министарства у Савјету министара.

"Сада остају ова питања за које мање-више очекујемо ангажман других институција да нам помогну да бисмо могли коначно да изађемо са усаглашеним ставом. Не очекујем да ће ту бити неких претјерано великих препрека", нагласила је премијерка.

Она је напоменула да је врло битно да тече процес одговорања на Упитник Европске комисије, изражавајући жаљење што се то није дешавало брже и раније.

"Ријеч је о обимном послу у којем се захтијева интеракција институција различитих нивоа власти, али ми је задовољство што ово тијело, које је предвиђено, функционише у систему координације и даје резултате", појаснила је предсједница Цвијановић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.