Sign In

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила компанију "NCR" у Бањалуци

Објављено:

​​

 Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас компанију „NCR" Бањалука.

Након посјете, предсједница Владе је рекла да је компанија "NCR" Бањалука, као стратешки партнер Владе, за шест мјесеци свог рада запослила 120 људи, чиме је остварила предвиђена очекивања, те нагласила да ће "NCR" у наредном периоду испунити своје обевезе из аранжмана са Владом Српске, који предвиђа запошљавање 200 радника. 

"Ово је једна од компанија која је корисник средстава на основу Уредбе Владе Републике Српске за подршку новом запошљавању, према којој треба да запосли 200 људи. Компанија је корисник средстава подршке Владе, а њихова обавеза је уплаћивање одређеног износа пореза и доприноса", рекла је предсједница Цвијановић. 

Предсједница Владе истакла је да је просјечна бруто плата запослених у овом предузећу 1.500 КМ, што, како је навела, показује да је ријеч о једној економски потентној причи и додала да је ријеч о америчкој компанији која је омогућила Републици Српској да буде дио глобалног тржишта и која је раније успоставила пословање у Србији. 

"Посебно смо задовољни што смо успјели да то омогућимо и за Бањалуку. То је резултат преговора које сам и сама водила током својих посјета у САД, заједно са нашим Представништвом у Вашингтону, када сам имала прилику да разговарам да важним људима из ове комапније који су препознали своју пословну шансу да буду дио Бањалуке и Републике Српске", нагласила је предсједница Цвијановић. 

Ona је додала да запослени у компанији "NCR" одлично говоре енглески језик, те да су они ти који дају допринос овој компанији. 

"Сви су задовољни кадром, то су млади способни људи, који сјајно говоре стране језике и који су се одлично уклопили у овај амбијант", оцијенила је предсједница Владе.

Предсједница је напоменула да постоји идеја да се по узору на Србију, у Бањалуци направи пројекат који ће подразумијевати да се млади људи у завршним разредима средње школе, посебно или додатно оспособљавају за учење страних језика како би били кадар на који ова компанија може да рачуна. 

Замјеник директора компаније "NCR" Бањалука Владан Живановић истакао је да су за само шест мјесеци у Бањалуци одвијају озбиљне операције које пружају подршку цијелом свијету. 

"Операције на нивоу "NCR"-а препознате су као изузетно успјешне, првенствено захваљујући томе што је портенцијал и квалитет младих људи које смо запослили у ових шест мјесеци изузетан. То су успјешни, млади школовани људи, који перфектно причају језике и са којима је задовољство радити", рекао је Живановић. 

Он је додао да "NCR" у свијету запошљава 32.000 људи, као и да је укупан годишњи промет компаније 6,5 милијарди долара. 

"Једина смо компанија у свијету која у сервисном смислу подржава кориснике у малопродајама и банкарском систему и која кроз своје системе пропусти преко 700 милиона транспакција дневно", нагласио је Живановић. 

Он је захвалио Влади на великој подршци и разумијевању, као и младим људима који су дио овог тима, истичући да ће и у будућности настојати да буду занимљиви талентима да граде своју каријеру у Бањалуци, а да раде глобално. 

"Услуге се примарно пружају на енглеском језику, али су у оптицају још и француски и шпански. У Србији се услуге пружају на 18 језика, а имамо амбицију да у Бањалуку пренесемо дио тих активности", поручио је Живановић. 

Компанија "NCR", чије је сједиште у Џорџији, лидер је у домену услуга софтверске природе и технолошка компанија која постоји више од 130 година.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.