Sign In

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић примила у наступну посјету новог шефа Канцеларије Свјетске банке за БиХ Емануела Салинса Муњоза

Објављено:

​​

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас у свом кабинету  у наступну посјету новог шефа Канцеларије Свјетске банке за БиХ Емануела Салинса Муњоза (Emanuel Salinas Muñoz).

Овом приликом предсједница Владе изразила је добродошлицу новом шефу Свјетске банке и захвалила се на свему што је ова међународна финансијска институција до сада учинила помажући спровођењe многих пројеката у Републици Српској.

Предсједница Владе упознала је господина Муњоза о резултатима рефорских мјера које проводи Влада Републике Српске, те постигнутим ефектима завршених, као и  динамици започетих пројеката.

Саговорници су оцијенили да је сарадња Владе Српске и Свјетске банке веома добра, нарочито када је ријеч о стратешки важним инфраструктурним пројектима.​

Указано је и на неке области у којима би Свјетска банка могла да пружи подршку, а односe се на модернизацију путева, дрвопрерађивачку индустрију и област туризма.

Састанку је присуствовао министар финансија у Влади Републике Српске Зоран Тегелтија.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.