Sign In

Предсједница Цвијановић присуствовала свечаном отварању ски-сезоне на Јахорини

Објављено:

​​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је отварању ски-сезоне на Јахорини.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик свечано је отворио овогодишњу ски-сезону на Јахорини, изражавајући увјерење да ће ово бити једна од најуспјешнијих сезона на Јахорини.

"Желим да честитам руководству Олимпијског центра /ОЦ/ 'Јахорина' на веома успјешној припреми за почетак сезоне. Ово је било могуће захваљујући агилном раду и пословима који су обављени на планини уз помоћ Владе Републике Српске", рекао је предсједник Додик. 

Он је навео да је у прошлим и у овој години уложено више од 50 милиона КМ у побољшавање комуникација, а за ову годину одобрено је 11 милиона КМ, за потребе система за вјештачко осњежавање стаза. 

"Јахорина је референтна дестинација за све који желе скијање и одмор. Мислим да је први пут све урађено максимално добро и да су обједињени сви релевантни фактори, и јавни и приватни, како би се Јахорина понудила као најбољи могући избор у овом времену", рекао је Додик. 

Он је захвалио свима који подржавају Јахорину, а гостима је пожелио угодан боравак и одлично скијање. 

Директор ОЦ "Јахорина" Дејан Љевнаић је захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику и предсједници Владе Републике Српске Жељки Цвијановић за изузетну и свесрдну подршку развоју ОЦ "Јахорина", као и представницима локалних заједница. 

Свечаном отварању ски-сезоне присуствовали су и градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић, начелници општина у овом дијелу Српске и бројни гости. 

Предсједник Додик и предсједница Цвијановић су се, прије свечаног отварања сезоне, упознали са радовима на гондоли на Јахорини.

Гондола ће се кретати од ресторана "Гондола" до врха главне стазе, гдје се налазе језера за вјештачко осњежавање стаза и још један нови објекат колиба "Гондола".

Намјена ове гондоле није само коришћење у зимској сезони, већ и активно коришћење током цијеле године за панорамско разгледање.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.