Sign In

Предсједница Цвијановић пустила у рад нову трафостаницу у општини Шипово

Објављено:

​​​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић данас је, у оквиру радне посјете општини Шипово, пустила у рад нову трафостаницу на подручју ове локалне заједнице.

Овом приликом премијерка је поручила да је Шипово пуштањем у рад нове трафостанице, чија је изградња коштала 4,6 милиона КМ, боље позиционирано на електроенергетској мапи Републике Српске.

Према њеним ријечима, ова трафостаница ће допринијети развоју привреде, побољшању услова живота становника, те да ће много значити за општине Шипово и Мркоњић Град.

"Ово је само једна од ствари које треба реализовати у наредном периоду, јер нас чека још доста инвестиција. Сама чињеница да је ово инвестиција вриједна 4,6 милиона КМ показује колика је снага ове компаније, а посебно ако узмемо у обзир да је у Републици Српској у протекле три године реализовано око 50 милиона КМ инвестиција `Електропреноса БиХ`", рекла је предсједница Владе Српске.

Она је нагласила да у је току реализација пројеката вриједних 81 милион КМ широм БиХ, те да ће их бити и у наредном периоду.

"Важно је да компанија успијева у реализацији својих планова. Већ је урађено неколико важних пројеката и успјешно се реализује све што је планирано да се ради у овом периоду", додала је премијерка.

Изражавајући задовољство што има прилику да успјешно сарађује са управом "Електропреноса", предсједница Цвијановић је нагласила да они разумију да је ријеч о компанији која има два власника, јер је некада тешко ускладити одређене потребе између Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, које су власници.

"Није било таквих изазова и све што је планирано у сарадњи са Управом реализовано је и биће реализовано", навела је предсједница истакавши да оба акционара - двије владе, имају добру сарадњу са Управом.

"Желим да им захвалим што су имали храбрости ући са нама у деблокирање компаније прије неколико година, која се показала сасвим оправданом. То је успјешна компанија, која запошљава велики број људи, испуњава своје обавезе према радницима, према држави и према ширем грађанству, јер је способна да реализује овакве пројекте", навела је премијерка Цвијановић.

Директор "Електропреноса БиХ" Мато Жарић, који је такође присуствовао пуштању у рад нове трафостанице, рекaо је да у Шипову није било двоструког напајања ни довољног напајања електричном енергијом.  Из тог разлога је, како каже, прије три године донесена одлука да се иде у реализацију ове трафостанице.

"Станица је квалитетна и омогућава даље ширење индустрије", додао је Жарић.

Овом приликом, он је најавио изградњу трафостанице "Бањалука 10" кроз годину дана, вриједне 15 милиона КМ, као једног од најзначајнијих пројеката ове компаније, јер је центар града добрим дијелом загушен недостатком електричне енергије.

Пуштању у рад трафостанице у Шипову присуствовао је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић и начелник Шипова Милан Ковач. Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.