Sign In

Предсједница Цвијановић разговарала са представницима БОРС-а и Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске

Објављено:

​​

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас, у одвојеним сусретима, са представницима Борачке организације Републике Српске и Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске.

На састанку са представницима Борачке организације Републике Српске разговарано је о унапређењу материјалног и друштвеног статуса борачке популације у Републици Српској, са посебним освртом на рјешавање питања везаним за остваривање права на пензију.

Предсједница Цвијановић је овом приликом поновила опредијељеност Владе да у партнерском односу ради на побољшању положаја најугроженијих борачких категорија.

Представници Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске упознали су предсједницу Цвијановић и министре, са проблемима са којима се суочавају у процесу тражења несталих из Републике Српске.

Они су овом приликом изразили незадовољство радом Института за нестала лица БиХ и указали на неопходност његове реформе, као и на веома мали број идентификованих посмртних остатака српских цивила и припадника Војске Републике Српске. 

Истакли су веома добре резултате Владе Републике Српске када је ријеч о запошљавању дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске, те изразили увјерење да ће и мали број преосталих  бити ријешен до краја 2018. године.   ​

Састанцима су присуствовали министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, министар финансија Зоран Тегелтија, те директор Фонда ПИО Младен Милић и директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић. Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.