Sign In

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала са амбасадором Ирске за БиХ Мајлсом Гајраном

Објављено:

​​​​​​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас, у свом кабинету, са амбасадором Ирске за БиХ Мајлсом Гајраном (Myles Geiran).​

Током састанка, предсједница Владе и амбасадор Ирске су размијенили мишљење о актуелним економским и политичким темама, са освртом на процес европских интеграција и могућности за успостављање ближих веза између Републике Српске и Ирске. 

Предсједница Цвијановић је истакла да остварени позитивни економски показатељи у Српској представљају добру основу за буџетску стабилност и привредни раст у наредном периоду, те да би размјена искустава са Ирском била од нарочитог значаја када је ријеч о програмима економског развоја.

Саговорници су разговарали о могућностима за унапређење сарадње у области привреде, туризма и културе, а заједнички је оцијењено да сарадња међународног аеродрома Бањалука и ирске компаније „Рајанер“ представља значајан корак у том правцу.

Предсједница Цвијановић је овом приликом изразила увјерење да ће сарадња са компанијом „Рајанер“ бити додатно унапређена у наредном периоду, те да ће успостављене транспортне везе донијети бенефите за грађане и пословну заједницу.

Амбасадор Гајран честитао је предсједници Цвијановић успјех на протеклим општим изборима, а на састанку је разговарано и о другим економским и политичким темама у Републици Српској, БиХ и Европској Унији.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.