Sign In

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала са амбасадором Руске Федерације у Бих Петром Иванцовим

Објављено:

​​​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас, у свом кабинету, са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим.

Током састанка саговорници су размијенили мишљење о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, с посебним акцентом на протекле опште изборе.

Амбасадор Иванцов је овом приликом честитао предсједници Цвијановић на резултатима оствареним на протеклим општим изборима и пожелио јој много успјеха у обављању будућих задатака као предсједнице Републике Српске.

Предсједница Цвијановић и амбасадор Иванцов изразили су очекивања да ће се што прије приступити процесу формирања власти на свим нивоима у БиХ.

Предсједница Цвијановић је изразила задовољство степеном остварене економске и политичке сарадње Републике Српске и Руске Федерације, те се захвалила амбасадору Иванцову за подршку коју његова земља, као доказани пријатељ, пружа Републици Српској.

Овом приликом предсједница Владе је подсјетила на важност недавне посјете министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова за све инститиције и грађане Републике Српске, изразивши захвалност на изнесеним принципијелним политичким ставовима.

Саговорници су истакли да су у протеклом периоду остварени богати резултати практичне сарадње у свим сегментима, те изразили увјерење да ће се међусобно политичко разумијевање и привредна сарадња наставити и у наредном периоду.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.