Sign In

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала са амбасадорком Народне Републике Кине у БиХ Чен Бо

Објављено:

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас, у свом кабинету, са амбасадорком Народне Републике Кине у БиХ Чен Бо.​

Овом приликом, предсједница Цвијановић је истакла да Влада Српске посвећено ради на проширењу и унапређењу сарадње између Републике Српске и Народне Републике Кине, те да су резултати добре сарадње видљиви у различитим областима, од економије до образовања и културе.

Саговорнице су изразиле увјерење да ће се партнерство и сарадња наставити и у наредном периоду, прије свега у области привреде, енергетике, те у реализацији значајних инфраструкутурних пројеката.

Такође, наглашено је да постоји значајан потенцијал да се пријатељски однос Републике Српске и Кине додатно унаприједи и кроз сарадњу у области туризма, чему доприноси и увођење безвизног режима између Кине и БиХ.

Током састанка размијењена су мишљења и о другим актуелним економским и политичким темама у Републици Српској и БиХ, са освртом на протекле опште изборе, а саговорнице су изразиле очекивања да ће власт на свим нивоима у БиХ бити формирана ускоро. 

Овом приликом амбасадорка Чен Бо честитала је предсједници Цвијановић на резултатима оствареним на протеклим општим изборима, те јој пожељела успјех на одговорном положају на челу Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.