Sign In

Предсједница Цвијановић на консултацијама са представницима Конфедерације синдиката Републике Српске

Објављено:

​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, са министрима, учествовала је данас у консултацијама са представницима Конфедерације синдиката Републике Српске, у вези са израдом Буџета Републике Српске за 2018. годину и Програмом економских реформи Републике Српске за период 2018-2020. године.

Предсједница Цвијановић овом приликом je истакла опредијељеност Владе да настави са активностима у правцу стварања повољнијег привредног амбијента и растерећења привреде, те изразила задовољство  чињеницома да Република Српска биљежи позитивне привредне трендове.

Она је истакла да је Српска, упркос великим изазовима, остварила позитивне помаке, забиљежила пораст БДП-а, те остварила рекордне резултате када је у питању покривеност увоза извозом, али и повећала запосленост, чему су допринијеле различите мјере које је Влада предузимала у претходном периоду.

Представници Конфедерације синдиката изразили су очекивање за наставак реализације реформских мјера и привредних активности с циљем већег запошљавања и стварања претпоставки за повећање плата у реалном сектору.

​На састанку су учествовали и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић и министар саобраћаја и веза  Неђо Трнинић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.