Sign In

Предсједница Цвијановић присуствовала у Орашцу централној манифестацији обиљежавања Дана државности Србије – Сретење

Објављено:

​​​​Фото: Танјуг

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, предсједником Народне Скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем и министром рада и борачко-инвалидске заштите Миленком Савановићем, присуствовала је данас, у Орашцу, централној манифестацији обиљежавања Дана државности Србије – Сретење.

Предсједница Цвијановић истакла је да сјећање на дан доношења првог српског Устава и почетка борбе за државност представљају надахнуће и залог за данашње генерације у очувању културног и националног идентитета српског народа с обје стране Дрине.

„Јака, просперитетна и демократска Србија са којом нас традиционално вежу чврсте братске, културне и историјске везе, важна је и за нас у Републици Српској, јер ће дати додатни подстицај досадашњој успјешној сарадњи Републике Српске и Србије у оквиру Споразума о специјалним и паралелним везама, а на добробит свих наших грађана", навела је предсједница Цвијановић.
 
Предсједница Цвијановић је нагласила да Србија даје печат функционисању цјелокупне регије.
,,Ми смо, као и цијела српска дијаспора, било гдје да живи, загледани у оно што јесте Србија, а она је фактор стабилности", поручила је предсједница Цвијановић.
 

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић рекао је да је 15. фебруар један од најзначајнијих датума у српској историји, када је ударен темељ новијој српској држави која је хтјела да се ослободи феудализма, постане модерна држава и доживи културни препород.

„Сви каснији догађаји наслањају се на храброст и одлучност српског народа да живи у слободи и гради властиту државу", рекао је министар Савановић.

У оквиру свечане државне церемоније обиљежавања Сретења - Дана државности Србије, предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик заједно су положили вијенце на споменик вожду Карађорђу. Претходно је Његова светост патријарх српски Иринеј служио помен са владиком шумадијским Јованом и свештенством у знак сјећања на све устанике који су положили своје животе за вјеру и отачаство.​

 
 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.