Sign In

Предсједник Вишковић разговарао са владиком захумско-херцеговачким и приморским Димитријем

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Требињу, са владиком захумско-херцеговачким и приморским Димитријем.

Предсједник Вишковић је изјавио да је разговарано о разним пројектима који се реализују, првенствено о пројекту завршетка Саборног храма у Мостару.

,,Заједно смо констатовали да Влада ФБиХ и међународна заједница која прича о демократији, суживоту и једнаким правима, изузев Владе Шпаније,  нису помогли изградњи цркве у Мостару", истакао је премијер Вишковић.

Предсједник Вишковић је нагласио да ће Влада Републике Српске, у етапама, помоћи у изградњи овог значајног објекта Српске православне цркве.

Премијер Вишковић је најавио да ће у разговорима са представницима Владе Србије видјети да и она помогне завршетак радова, али и будући Савјет министара и Влада ФБиХ.

,,Нећемо дозволити да се тамо радови зауставе. Видјећемо и да 'Шуме Српске' донирају грађу која је неопходна да се храм заврши", поручио је предсједник Владе.

Премијер Вишковић је закључио да ће Влада Српске и у наредном периоду подржати све активности Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије изразио је захвалност предсједнику Владе Српске Вишковићу на посјети Требињу и Херцеговини и разумијевању за све потребе ове Епархије.

,,На нама остаје да радимо са људима,прије свега младима који су наш главни ресурс, како би били образовани, културни, да имају и вјеру, али да развијају и интелектулане способности", рекао је владика Димитрије истакавши да ће сви пројекти, о којима је данас било ријечи, имати смисла само ако буде имао ко да се у њима моли Богу.

Посјетом владици и Епархији захумско-херцеговачкој и приморској премијер Вишковић завршио је радну посјету Требињу.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.