Sign In

Предсједник Вишковић разговарао са вршиоцем дужности резидентног представника Развојног програма Уједињених нација у БиХ Сухробом Хошмухамедовим

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са вршиоцем дужности резидентног представника Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у БиХ Сухробом Хошмухамедовим.

На састанку је разговарано о пројектима који се, у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација, реализују у Републици Српској, а у чију имплементацију су укључене републичке институције и локалне заједнице широм Српске.

Вршилац дужности резидентног представника Развојног програма Уједињених нација упознао је предсједника Владе са приоритетима ове организације, те плановима за наставак спровођења програма у Републици Српској и БиХ.

Током састанка, саговорници су оцијенили да је досадашња сарадња била добра, те је изражена опредијељеност за њено даље унапређење кроз реализацију програма који су у складу са Циљевима одрживог развоја УН-а, а који обухватају области локалног развоја, заштите животне средине, запошљавања и друштвене инклузије, здравља, те владавине права.

Предсједник Вишковић је овом приликом истакао опредијељеност Владе Српске за сарадњу и подршку активностима УН-а у Републици Српској, који представљају важну подршку провођењу реформских процеса и свеукупном друштвеном развоју.

Састанку је присуствовао и шеф канцеларије Развојног програма Уједињених нација у Бањој Луци Горан Вукмир.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.