Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао о заједничким пројектима са предсједником Републике Србије Александром Вучићем и предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић у Београду

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Београду, са предсједником Републике Србије Александром Вучићем и предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић.

Предсједник Владе Српске захвалио се предсједнику Републике Србије Александру Вучићу за пројекте који су одобрени за скоро све локалне заједнице у Републици Српској.

„Вриједност пројеката је 9.300.000 евра. Данас смо коначно усагласили листу тих пројеката, укупне износе и већ данас ће се кренути у њихову реализацију", истакао је предсједник Владе Радован Вишковић.

Након одвојених састанака са највишим званичницима Републике Србије, предсједник Владе Радован Вишковић је рекао да је договорено да кабинети у наредним данима усагласе одржавање значајног састанка у етно селу Станишићи на којем ће присуствовати градоначелници и начелници из Републике Српске, заједно са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић, предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, предсједником Републике Србије Александром Вучићем, предсједницима влада Републике Српске и Републике Србије, министрима, предсједником покрајинског парламента Игором Мировићем, градоначелницима Београда и Новог Сада, као и другим значајним људима из Србије.

„На том састанку би се разговарало о реализацији ових пројеката, али и о постојећим плановима за неке будуће пројекте, о њиховој вриједности и динамици кретања", објаснио је предсједник Владе.

Предсједник Владе Српске је рекао да је било ријечи и око убрзавања процедура на изградњу енергетских пројеката у горњем току ријеке Дрине, а прије свега око изградње ХЕ Бук Бијеле.

„Тај пројекат има неке ствари које су већ урађене, од рјешавања имовинско-правних односа, експропријације, идејног пројекта и еколошке дозволе", објаснио је предсједник Владе и рекао да је у разговору са предсједником Вучићем постигнута сагласност да се што прије крене у реализацију тог пројекта.

Предсједник Владе Српске је истакао да је са званичницима Републике Србије разговарао и о заједничкој организацији комеморативног скупа у Доњој Градини, који ће се одржати 5. маја 2019. године.

„Тај скуп заједнички организују владе Републике Српске и Републике Србије, па смо прошли кроз сценарио и ствари које још треба да се ураде, да би тај скуп протекао на нивоу на којем и заслужује да буде", рекао је предсједник Владе.

Предсједник Владе Радован Вишковић додао је да је на састанцима изложио и идеју о поврату пореза и доприноса у вези са повећањем плата, за шта су велико интересовање показали и предсједник Републике Србије и предсједница Владе Републике Србије.

„Они сматрају да је то једна добра мјера и да ће размислити да сличну или исту такву мјеру на неки начин креирају и овдје у Србији", рекао је предсједник Владе Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.