Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио компанију ”Мрежа-нетворк“ у Дервенти

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас у Дервенти компанију ”Мрежа-нетворк“, која се бави производњом електро-каблова и каблова у аутоиндустрији.

Након посјете предузећу, предсједник Вишковић је изразио задовољство јер већину запослених чини млада и стручна радна снага, те је истакао да је сигуран да Република Српска има перспективу и да технолошки може да прати европске развијене компаније.

„Ово је један од осјетљивијих послова који се ради у аутоиндустрији. Када радите електроинсталације за такве гиганте као што су Ауди и Мецедес, онда ту заиста грешке нема, јер се ради о стандардима највишег нивоа у читавом свијету“, навео је предсједник Владе. 

Предсједник Владе Републике Српске изјавио је да је Њемачка лидер у читавом свијету и да се носи са компанијама из Јапана, Кине и Америке, те да пословно партнерство са једном таквом реномираном државом и економијом треба да служи на понос свим грађанима.

„Влада Републике Српске ће у наредном периоду учинити све да помогне оваквим компанијама које имају перспективу да запошљавају још више радника. Данас сам чуо да ће ”Мрежа-нетворк“ крајем ове године градити још производних хала и запослити још људи“, нагласио је предсједник Владе.

Предсједник Вишковић објаснио је да се компанија ”Мрежа-нетворк“ изборила на тржишту и да прима понуде од других компанија које су се увјериле у квалитет производње и радне снаге. 

„Надам се да ће и медији помоћи и оваквим компанијама и Влади да на правилан начин ово презентују младим људима, како би се и систем образовања прилагодио потребама компанија као што је ова и да не производимо радну снагу која би сједила на бироима рада“, напоменуо је предсједник Вишковић.

Предсједник Владе указао је на перспективу када је у питању повећање плата и рекао да је заједнички циљ компаније и Републике Српске да се у што краћем року дође до просјечне плате од 1000КМ. 

„Чујемо крилатицу која се форсира у јавности, да кад би плате биле 1000КМ, да одавде не би одлазили млади људи и радна снага. Надам се да ћемо то врло брзо то обезбиједити“, рекао је предсједник Вишковић и нагласио да Влада има намјеру да компанијама као што је ”Мрежа-нетворк“ помогне како би се млади људи задржали и овакви системи развијали, не само у Дервенти, него и у осталим локалним заједницама у Републици Српској. 

Директор компаније ”Мрежа-нетворк“ Зоран Тошић је изјавио да је компанија основана 2004. године и да запошљава 370 радника, те да је прошла неколико трансформација од индустрије која се бавила увозним послом, до индустрије која сад ради своје производе.

„Свих ових година смо имали подршку Владе Републике Српске и заједно са локалном заједницом смо успјели организовати производњу на простору од 10.00 до 12.000 квадратних метара и увезли смо машине у вриједности од пет милиона евра“, рекао је Тошић.

Он је навео да је проблем недостатак радне снаге и да ће то питање настојати да ријеше уз помоћ Владе Српске и локалне заједнице.

„Покушавамо ове године да изградимо стамбену јединицу са 33 стана и тражимо помоћ локалне заједнице и Владе како би убиједили односно нашли разлог за останак радника“, нагласио је Тошић и додао да је у овој компанији ријеч о висококвалификовним електротехничарима и радницима техничарима са средњом стручном спремом.

Директор компаније ”Мрежа-нетворк“ је изразио наду да ће се ти проблеми ријешити и да ће се створити бољи услови с циљем спречавања одласка радника. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.