Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поздравио иницијативу за бесплатне уџбенике за ученике основних школа у Републици Српској

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поздравио је иницијативу за обезбјеђивање бесплатних уџбеника за све ученике основних школа у Републици Српској.

Предсједник Вишковић је подсјетио да су се до сада бесплатни уџбеници обезбјеђивали за ученике првог и другог разреда, али и за ученике из вишечланих породица и одличне ученике.

„Урадили смо аналитику,  када бисмо овог момента обезбиједили бесплатне уџбенике за сву дјецу која похађају основно образовање, а има их преко 89.000, то би у буџету коштало око 12 милиона КМ. У буџету за ову годину нисмо планирали средства за те намјене“, рекао је предсједник Владе.

Предсједник Вишковић је рекао да ће се иницијатива анализирати и размотрити, као и да је ће се у буџету за 2020. годину свакако планирати више средстава него до сада.

„Прије тога ћемо настојати да урадимо регистре и социјалну карту. Нисам присталица да све што треба да буде бесплатно, треба да буде на равне части. Полазим од себе. Мом дјетету не требају да буду бесплатни уџбеници, јер је његов родитељ у стању да му обезбиједи уџбеник“, нагласио је предсједник Вишковић и поновио да се залаже за ову иницијативу, али модификовану у односу на приједлог.

„Нису сва дјеца и њихови родитељи у истој позицији. Ја сам за иницијативу да бесплатне уџбенике добију дјеца чији су родитељи у напору да им обезбиједе уџбенике“, рекао је предсједник Владе Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.