Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са представницима Савеза синдиката Републике Српске

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић одржао је данас састанак са представницима Савеза синдиката Републике Српске, у склопу консултација у вези са приједлогом Буџета Републике Српске за 2019. годину и Програма економских реформи Републике Српске за период 2019 – 2021. година.

Саговорници су размијенили мишљење o политикама које су у претходном периоду усаглашене са социјалним партнерима, те мјерама и активностима које ће бити одредница у раду нове Владе Републике Српске.

Током састанка, одржаног у Административном центру Владе Републике Српске, разговарано је о програмима и активностима које се реализују у оквиру Економско-социјалног савјета Републике Српске, те о реализацији Меморандума који је Савез синдиката потписао са Владом Српске.

Предсједник Владе је овом приликом истакао да у 2019. години очекује наставак позитивних економских кретања, те да приоритети у раду Владе остају фискална стабилност, развој привреде, отварање нових радних мјеста и унапређење материјалног положаја свих радника у Републици Српској.  

На састанку је изражено задовољство што је у претходном периоду Влада Српске реализовала мјере којима су повећане најнижа плата, као и плате у реалном и јавном сектору, а заједнички је оцијењено да ће се кроз дијалог и консултације социјалних партнера наставити дјеловати у правцу дефинисања законских рјешења и реализације програма који су у интересу грађана Српске.​

Делегацију Савеза синдиката Републике Српске предводила је предсједница Савеза Ранка Мишић, а састанку су присуствовали и министар финансија Зора Видовић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар здрaвља и социјалне заштите Ален Шеранић и министар правде Антон Касиповић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.