Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио Универзитетску болницу у Фочи

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић разговарали су данас, у оквиру радне посјете општини Фоча, са руководством Универзитетске болнице у Фочи.

У Универзитетској болници Фоча данас је пуштен у рад савремени ЦТ апарат, у вриједности милион и по марака, набављен у оквиру пројекта модернизација ове установе за који је Влада Републике Српске издвојила 16,3 милиона КМ, а подразумијева реконструкцију и доградњу централног објекта, набавку нове опреме и адаптацију нове Поликлинике.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је задовољство динамиком реализације овог пројеката, који је Влада Републике Српске одобрила почетком ове године.

,,Очекујемо да радови буду завршени до краја године и да, већ за Дан Републике, болница буде отворена свим корисницима. Циљ Влaде Републике Српске је да буду побољшани услови живота и рада свих корисника услуга ове установе", поручио је премијер Вишковић.

Универзитетска болница Фоча, како је рекао премијер Вишковић, је установа болничког и образовног типа, гдје се обучава велики број младих људи.

,,Стварамо услове да Фоча остане регионални центар. Пуштањем у рад новог ЦТ апарата​, Фоча и ова установа добија услове да грађани коју буду имали потребу за таквом врстом дијагностике, услугу добију без чекања", нагласио је предсједник Владе Вишковић додајући да је на овај начин ријешен проблем чекања на ову врсту прегледа.

Премијер Вишковић је поручио да ће Влада и даље пружати пуну подршку здравственом систему Републике Српске како би се овај важан сектор развијао и у будућем периоду.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да реализација пројекта који подразумијева реконструкцију и опремање Универзитетске болнице Фоча, који финансира Влада Републике Српске, тече задовољавајућом динамиком.​

Министар Шеранић је изразио наду да ће студенти медицине у Фочи, у савременим условима, заједно са искусним колегама, наставити да уче и дају свој пуни допринос стручном и научном медицинском раду у Републици Српској.

Директор Универзитетске болнице Радмил Марић рекао је да су добили скенер најновије генерације.

,,Сада болница, осим постојећег скенера, има и нови, тако да ће пацијенти бити на вријеме збринути и неће више бити редова чекања. На услузи смо и осталим пацијентима изван наше филијале, као што смо увијек били, јер се у овој болници лијечи око 50 одсто пацијената који долазе из других филијала. Ипак смо Универзитетска болница", истакао је Марић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.