Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са начелником Козарске Дубице Раденком Рељићем, обишао поплављена подручја у овој општини

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са начелником Козарске Дубице Раденком Рељићем, обишао је данас поплављена подручја и подручја санираних насипа у овој општини.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је, раније данас, обишао угрожена подручја у Приједору, Новом Граду и Костајници и да је ситуација повољнија него претходних дана.

Предсједник Владе је истакао да је брзом интервенцијом свих надлежних, од локалне до републичке власти, подигнут степен будности грађана.

Предсједник Владе Српске Вишковић рекао је да су иституције Републике Српске биле на опрезу и на основу координисаних активности Владе Републике Српске и Републичке управе цивилне заштите, 8. маја упутиле упозорење свим начелницима и градоначелницима  у Републици Српској да се прати хидрометеоролошка ситуација.

Предсједник Владе је навео да је у протекла два-три дана западни дио Републике Српске погођен обилним падавинама, а да су у многим локалним заједницама штету причиниле бујичне воде.

Према ријечима предсједника Владе Вишковића, у Козарској Дубици је пријетила опасност од рјечице Моштанице на којој је извршена санација насипа.

,,Овдје смо интервенисали прије доласка воде и привремено санирали тај насип и он је одиграо своју улогу и издржао. У наредном периоду ћемо га значајније ојачати и тако Козарску Дубицу и у будућем периоду заштити", поручио  је предсједник Владе.

Предсједник Вишковућ је најавио да ће у наредном периоду бити изграђен парапетни бетонски зид у насељу Шпиља у дужини од 500-600 метара, који ће Козарску Дубицу заштитити са свих страна.

Према његовим ријечима, нико не може предвидјети катаклизме и природне непогоде.

,,Зато смо ту да на вријеме алармирамо наше грађане и институције, да учинимо све да, прије свега, заштитимо људске животе, а послије тога и имовину", поручио је предсједник Владе Вишковић.

Влада Републике Српске ће, како је навео предсједник Владе, кад буду направљене процјене, донијети конкретне одлуке и надокнадити дио насталих штета.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић изјавио је да је премијер Српске показао интересовање и бригу за грађане Републике Српске, па тако и становнике Козарске Дубице.

,,Управо на његову ургенцију, два дана прије него што су почеле кише у Козарску Дубицу је стигла механизација која је извршила санацију насипа Моштанице, која је угрожавала нашу општину", рекао је Рељић.

Он је додао да га као грађанина и начелника Козарске Дубице радује најава предсједника Владе да ће, у складу са могућностима буџета Републике Српске, настојати да се од плављења заштите домаћинства и путна комуникација у Шпиљи.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.