Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио општину Србац

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас општину Србац гдје је разговарао са начелником ове општине Млађаном Драгосављевићем о обиму и санирању штетe насталe од олујног невремена које је погодило ову локалну заједницу.

Предсједник Владе Републике Српске Вишковић изјавио је да ће Влада Републике Српске финансијски помоћи санирање штете у овој, али и осталим локалним заједницама у Српској које су проузроковане недавним временским непогодама.

,,Насталу штету санираћемо што прије, како би заштитили објекте од додатни временских неприлика. У Српцу су, осим домаћинстава, оштећени и објекти школа, Дома здравља и Ватрогасни дом", рекао је предсједник Владе Српске Вишковић.

Када је ријеч о санирању штете у пољопривреди, премијер Вишковиће је казао да ће бити задужене општинске комисије и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске како би помогли што већем броју домаћинстава.

Предсједник Владе је истакао да су радници "Електрокрајине" из локалних заједница у близини Српца укључени у санирање штете на далеководима и нисконапонској мрежи. 

,,Надам се да ће посљедице невремена ускоро бити саниране, а најважније је да у Српцу није било страдалих људи", истакао је Вишковић и напоменуо да ће износ средстава које ће дозначити Влада Републике Српске бити утврђен након што буде извршена процјена штете на терену у локалним заједницама. 

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић изјавио је да је у овој општини и даље на снази ванредна ситуација и да се ради на стварању предуслова за њено укидање.

Он је истакао да још увијек није успостављено снабдијевање електричном енергијом и водом на подручју цијеле општине те изразио очекивање да ће нормално снабдијевање бити успостављено у току дана.

,,Чим се створе предуслови, ванредна ситуација ће бити укинута. Коначне процјене у вези са износом штета још увије не постоје. Процјењујемо стање и око 1000 домаћинстава претрпјела су штете од невремена", поручио је начелник Драгосављевић и додао да је у временским непогодама оштећено дио инфраструктурних објеката значајних за општину, али и пољопривредних газдинстава. 

,,Комисија ће извршити процјене и вјерујем да ћемо уз помоћ Владе успјешно санирати посљедице невремена. Нажалост, општина нема довољно средстава, али је Влада Републике Српске нам је и до сада помагала у кризним ситуацијама", нагласио је Драгосављевић. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.