Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је нови погон Фабрике "Термоелектро опрема" у Лопарама

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је данас, у Лопарама, нови погон Фабрике "Термоелектро опрема", гдје ће, у наредне двије године, бити запослено 50 радника и положио је камен темељац за изградњу нове производне хале ове фабрике.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је задовољство отварањем новог погона ове фабрике  и истакао да је ово добар повод да се пружи подршка пословању овог привредног субјеката из Лопара како би и у наредном периоду запошљавао раднике, имао нове инвестиције и градио нове објекте.

,,Намјера ове фирме је да у наредном периоду утростручи број запослених али je битно истаћи да радници ове фирме не одлазе, да имају просјечне плате преко хиљаду КМ и да су задовољни условима рада", рекао је предсједник Вишковић истичући да је ова фирма примјер како треба да се понашају озбиљни привредни субјекти.

Према његовим ријечима, производи ове фирме су вангабаритни чије призводња је ријетка у окружењу.  

Премијер Вишковић је изразио увјерење да ће се фирма још више развијати у будућем периоду нагласивши да ће Влада Републике Српске подржати реализиацију пословних идеја ове фирме у Републици Српској.   

Предсједник Вишковиће је истакао да Влада Републике Српске подржава неразвијене опшитине у Републици  Српској и да су до сада уложена значајна средства у ову локалну заједницу. 

,,Од 2006. године до данас у општину Лопаре, по разним основама, уложено је преко 29 милиона КМ", поручио је предсједник Вишковић истакавши да ће Влада Српске наставити да помаже овој општини како би допринијели њеном убрзаном развоју и изласку из реда неразвијених општина.

Већински власник фирме "Термоелектро опрема" Илија Стјепановић рекао је да ова фабрика тренутно запошљава 56 радника, а да је план да до краја године буде запослено још око 100. 

,,Намјера нам је да сљедеће године имамо до 150 радника. Желимо да се развијамо, а највише пажње поклањамо људским ресурсима и циљ нам је да запослимо што више људи", рекао је Стјепановић. 

Према његовим ријечима,  фабрика производи машинску опрему за потребе енергетике и процесне индустрије, "Арцелор митал" из Зенице, термоелектране "Гацко" и "Угљевик", компанију "Содасо" у Лукавцу, а 60 одсто својих производа пласира на инострана тржишта. 

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да је важно да постоји неколико пројеката који би требало да буду реализовани у овој локалној заједници и да му је задовољство да је о томе имао прилику да разговара са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем. 

,,То ће бити заједнички пројекти из области пољопривреде, металске индустије и туризма", рекао је Савић.
Он је додао да је у плану реализација пројекта "Бусија", изградње излетничког центра коју је подржала Влада Републике Српске, као и изградње велике хладњаче која би могла да подмири потребе цијеле Мајевице. 

,,Треба подржати неразвијене општине, јер теже долазе до инвеститора", рекао је Савић и додао да би Република Српска инвеститорима који улажу у неразвијене општине требало дати веће стимулације. 

Свечаном отварању новог погона у Лопарама присуствовао je и министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић. 

 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.