Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао обиљежавању крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог Архангела Михаила

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у  Залужанима код Бањалуке, обиљежавању крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог Архангела Михаила.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је од изузетног значаја очување и унапређење Министарства унутрашњиих послова као стуба безбједности свих грађана Републике Српске.

,,Знате који су били насртаји да Министарство унутрашњиих послова, на неки начин, изгуби свој идентитет и да се утопи у безбједносне службе или агенције на нивоу БиХ. Ми смо га успјели сачувати и показало се као право рјешење за Републику Српску “, рекао је премијер Вишковић.

Честитајући свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске крсну славу - Светог Архангела Михаила, предсједник Владе Вишковић истакао је да је ово министарство испунило очекивања обаваљајући своје дужности, штитећи Републику Српску и њене грађане.

,,У наредном периоду радићемо на томе да Министарство унутрашњих послова ојачамо и материјално и кадровски, да би Република Српска била безбједносна оаза, заштићена, и да се сви грађани осјећају сигурно“, поручио је премијер Вишковић.

Поводом обиљежавања 24 године од парафирања Дејтонског мировног споразума, премијер Вишковић је изјавио да овај датум од изузетне важности за Републику Српску.

,,Залажемо се за изворни Дејтон и оно што је тамо написано. Тамо, не само да је обезбијеђен мир за ове просторе и БиХ, него је де факто призната Република Српска као ентитет у БиХ, са свим својим надлежностима и наша је жеља да тако и остане“, нагласио је предсједник Владе Вишковић.

Премијер је поручио да ће институције Републике Српске, у наредном периоду, учинити све да буде задржано оно што је Дејтоном предвиђено за Републику Српску.

,,Желимо да се уважава и поштује мишљење Република Српска и њених грађана и штитимо оно што је наше и тако ће остати и у будућности“, закључио је премијер Вишковић.

У оквиру обиљежавања Аранђеловдана - крсне славе МУП-а, премијер Вишковић присуствовао је, у комплексу Центра за обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Залужанима код Бањалуке, освештању цркве посвећене Светом Архангелу Михаилу.

Освештању спомен-цркве присуствовали су и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, министри у Влади,  директор Полиције Српске Дарко Ћулум, посланици Народне скупштине, директор "Електропривреде Српске" Лука Петровић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и бројни припадници МУП-а Српске, представници полиција Републике Србије, Сјеверне Македоније и Црне Горе, те личности из јавног, политичког и друштвеног живота.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.