Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао постављању камена темељца за изградњу нове болнице "Свети апостол Лука" у Добоју

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у Добоју, потписивању  уговора за пројекат „Пројектовање, изградња и опремање нове ЈЗУ Болнице Добој – по принципу „кључ у руке“ и свечаности постављања камена темељца за изградњу ове нове болнице.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, обраћајући се присутнима, истакао је да је пројекат изградња нове болнице у Добоју успјех и овог града и цијеле Републике Српске.

Премијер Вишковић је подсјетио да је Влада Републике Српске, у протеклих десет година, са коалицијом на чијем челу је СНСД, уложила више од 800 милиона КМ у здравствени сектор Српске.

,,Данас смо овдје у Добоју да озваничимо почетак радова на изградњи нове болнице. Ова инвестиција вриједна је око 88 милиона КМ без ПДВ-а, рок за изградњу је три године, а плаћање у 120 једнаких мјесечних рата. Информисан сам да ће услуге ове болнице користити преко 250 хиљада становника ове регије који ће имати најсавременије услове за лијечење “, поручио је премијер Вишковић.

 Предсједник Владе Републике Српске Вишковић је нагласио да ће, изградњом нове болнице, здравствени радници моћи да покажу сва своја знања користећи најсавременију технологију и опрему и на тај начин пружити квалитетну здравствену заштиту грађанима Републике Српске.

Премијер Вишковић је најавио да ће бити настављена улагања у здравствене објекте широм Републике Српске, као и изградња нове болнице у Фочи, те проширење постојећих болница у Зворнику и Градишци.

,,Привилегија је учествовати у оваквим пројектима какав је овај у Добоју и оставити их будућим генерацијама Републике Српске“, навео је предсједник Владе Републике Српске Вишковић закључивши да су овакве инвестиције гарант опстанка Републике Српске.

Уговор о изградњи и опремању нове зграде болнице у Добоју потписали су данас министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и директор компаније "Чајна синофарм интернешнел корпорејшн" Ли Цхан.

Министар здравља Републике Српске Ален Шеранић истакао је да Влада Српске наставља да улаже у здравствени сектор Републике Српске.

Министар Шеранић је навео да сарадња са Народном Републиком Кином,отвара могућност реализације и других пројеката који ће, и економски и социјално, допринијети развоју Републике Српске и нагласио да Српска има капацитете за спровођење важних пројеката.

,, Желим све да вас позовем да се за три године овдје поново састанемо и прославимо отварање објекта нове болнице "Свети апостол Лука",  поручио је министар Шеранић.

Директор компаније "Чајна синофарм интернешнел корпорејшн" Ли Цхан изразио је задовољство због потписивања уговора за пројект изградње нове болнце у Добоју и додао да је ова компанија највећа кинеска компанија која се бави медицинском и здравственом опремом.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и амбасадор Народне Републике Кине Кине у БиХ Ђи Пинг положили су камен темељац за изградњу нове зграде болнице у Добоју.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Додик рекао је да је данас важан дан који се дуго чекао.

,,Изградња болнице са најсавременијим опремом доказ је да у овим тешким данима знамо изабрати приоритете. Очекујем да болница буде понос и Добоја и Републике Српске", истакао је српски члан Предсједништва БиХ Додик.

Амбасадор Народне Републике Кине у БиХ Ђи Пинг рекао је да се данашњим потписивање уговора изградње болнице у Добоју наставља традиционално добра сарадња.

Он је истакао да се раст политичког повјерења одражава и на остале области сарадње, као што су енергетика, путни саобраћај и телекомуникација.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.