Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао, у Београду, са предсједником Републике Србије Александром Вучићем

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Београду, са предсједником Републике Србије Александром Вучићем, који је потврдио да ће Република Србија у овој години издвојити 9,3 милиона евра за финансијску помоћ општинама у Републици Српској.

Предсједник Вучић је изразио чврсто опредјељење Србије да и даље помаже конкретне инфраструктурне, енергетске и друге пројекте у Српској.

,,Република Србија ће увијек, уз поштовање Дејтонског споразума, бити искрен пријатељ, поуздан партнер и снажан ослонац Републици Српској",  рекао је предсједник Вучић.

Предсједник Вучић је додао да јачање сарадње са Републиком Српском у исто вријеме подразумијева и јачање сарадње са БиХ, са циљем бољег повезивања, у интересу мира и стабилности у цијелом региону.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је захвалио предсједнику Вучићу на досадашњој помоћи Републике Србије развоју Републике Српске.

Предсједник Владе Српске је рекао да је предсједник Вучић први предсједник Србије који је специјалне, паралелне везе са Српском показао кроз реализацију конкретних пројеката.

Такође је договорен састанак предсједника Вучића и других представника Републике Србије са свим предсједницима општина у Републици Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.