Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са амбасадором Шведске у БиХ Андерсом Хагелбергом

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са амбасадором Шведске у БиХ Андерсом Хагелбергом.

Амбасадор Хагелберг представио је програме и пројекте које aмбасада Шведске у БиХ подржава и спроводи, с нагласком на развојну помоћ која се односи на економску подршку, унапређење животне средине, те доприносе у процесу европских интеграција.

Такође, истакао је да су опредјељења да се кроз повећане активности са пројектима у оквиру развојне подршке и сарадње настави и у будућем периоду.

Предсједник Владе Републике Српске истакао је јасну опредијељеност институција Српске у процесу европских интеграција, а што је видљиво кроз све активности које Влада Српске међу првима у БиХ спроводи и испуњава.

Предсједник Вишковић упознао је амбасадора Шведске са мјерама и циљевима које су предвиђени Програмом економских реформи, истакавши да је стварање услова за унапређење стандарда свих грађана и привредни развој међу кључним приоритетима рада Владе Републике Српске.

Током састанка размијењена су мишљења и о другим актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, БиХ и региону.

Састанку је присуствовала и министар финансија у Влади Републике Српске, Зора Видовић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.