Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић свечано отворио нови пословно-производни погон у предузећу „Алфа“ д.о.о у Модричи

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је, заједно са начелником општине Модрича Младеном Крекићем и власником фабрике обуће "Алфа" Илијом Јевтићем, свечано отворио нови пословно-производни погон у предузећу Алфа д.о.о у Модричи.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је задовољство због отварања новог погона у Модричи, у који је уложено више од два милиона КМ и у којем ће бити запослено 80 нових радника. Премијер Вишковић је истакао значај овог предузећа како за ову општину, тако и за цијелу Републику Српску.

,,Ово предузеће је и до сада имало једну респектабилну производњу, са 480 радника и које је извозно орјентисано. Влада Републике Српске и ја као предсједник Владе пружићемо подршку овим људима. Без реалног сектора, без нових радних мјеста, без новог запошљавања, не можемо се кретати напријед у Републици Српској", поручио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Према његовим ријечима, Влада је опредијељена за помоћ реалном сектору и на располагању је као сервис и подршка те ће, заједно са пословном заједницом, радити на унапређењу пословног амбијента.

Начелник општине Модрича Младен Крекић рекао је да је ова локална заједница мало градилиште и најавио да ће, осим данас отвореног погона, ускоро бити отворен и нови центар који ће такође запослити 80 радника.

Он је додао да 30 година постојања једне фабрике, колико данас обиљежава "Алфа", поготово у тешким ратним и послијератним условима, представља велико достигнуће.

Директор фабрике обуће ,,Алфа" д.о.о Модрича Илија Јевтић изјавио је да ће нови погон, у којем ће бити запослено 80 нових радника, производити за чувену фабрику обуће из Аустрије „Хегел Лоренц", а ријеч је о производњи ортопедске обуће. Он је изразио увјерење да ће у току године бити запослено још 40 нових радника.

Он је изразио очекивања да ће Влада Републике Српске, у наредном периоду, подржати нове пословне идеје.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.