Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао сједници Сената Републике Српске поводом 9. јануара - Дана Републике

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас у Бањалуци сједници Сената Републике Српске, одржаној поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике.

Сенат Републике Српске констатовао је да бошњачки политички фактори не желе да на нивоу ФБиХ и БиХ формирају власт, те да је једино Српска након октобарских избора у БиХ формирала све институције законодавне и извршне власти.

Такође, Сенат је констатовао да је макроекономско и фискално стање Српске већ 16 квартала сасвим добро, те да је Српска усвојила најважније републичке документе, Буџет и Програм економских реформи.

На сједници је разговарано и о развојним политикама Српске у наредном периоду, те констатовано да су посљедњих година на том плану остварени значајни и позитивни резултати.

Чланови Сената су након сједнице рекли да акценат треба ставити на Дејтонски устав, те да ће сенатори у наредном периоду радити ефикасније на плану унутрашње и спољне политике Српске.

Сједници Сената у Палати Републике предсједавала је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и бројни чланови Сената.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.