Sign In

Премијер Републике Српске Радован Вишковић разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас, у Београду, са предсједником Републике Србије Александром Вучићем.

Премијер Вишковић и предсједник Вучић разговарали су о конкретним заједничким инфраструктурним и енергетским пројектима, те истакли да Србија представља и да ће увијек бити снажан ослонац за Српску.

Предсједник Владе Српске је рекао да се радује садржајној и интензивној сарадњи са Вучићем и Владом Србије, са којом ускоро очекује нову заједничку сједницу.

Премијер је истакао да је "Вучић први предсједник Србије који је прешао са ријечи на дјела", јер је испунио обећања и помогао изградњу различитих објеката и инфраструктурних пројеката у Републици Српској, али и у Федерацији БиХ.

Премијер Српске Вишковић је захвалио на досадашњој помоћи Србије и рекао да се радује сваком њеном успјеху, јер јака Србија представља снажан ослонац за Републику Српску.

Предсједник Вучић је пожелио премијеру Вишковићу много успјеха на одговорној дужности, уз увјерење да ће пожртвовано радити да грађанима Републике Српске обезбиједи напредак и благостање.

Вучић је рекао да ће Србија, као искрен пријатељ и поуздан партнер, увијек бити снажан ослонац Републици Српској.

"Србија ће увек, уз поштовање Дејтонског споразума, помагати различите инфраструктурне и друге пројекте у Републици Српској, као и заједнички рад на неговању наших културних и духовних веза", нагласио је предсједник Србије, Александар Вучић.

Он је рекао да је, због економског просперитета и остварења заједничких планова, најважније сачувати мир и стабилност у Републици Српској и БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.