Sign In

Предсједник Владе Републике Српсе Радован Вишковић на обиљежавању 4. априла - Дана полиције Републике Српске

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом обиљежавања 4. априла – Дана полиције Републике Српске, данас је положио вијенац на Централном споменику погинулим и несталим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и обратио се на централној свечаности у центру за обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Залужанима.

Предсједник Владе честитао је припадницима Министарства унутрашњих послова Дан полиције и поручио да је то једна од важних институција Републике Српске.

„Република Српска је гарант опстанка српског народа на овим просторима, а оно што је најбитније за спровођење наш​их активности је Министарство унутрашњих послова“, нагласио је предсједник Владе Радован Вишковић. 

Предсједник Владе је истакао да ће Влада Републике Српске и у наредном периоду наставити да помаже Министарство унутрашњих послова у досадашњем обиму.

„Ми у Влади Републике Српске и прије ове Владе, у континуитету, посљедњих десет година улажемо значајне напоре за побољшање вашег материјалног и техничког положаја, како би ваше задатке извршавали на што бољи и лакши начин. Мени је посебна част и задовољство да као предсједник Владе Републике Српске боравим данас у овом комплексу и да видим шта смо све у претходном периоду урадили, да олакшамо вашу обуку и да олакшамо ваш рад како би Република Српска и у будућем периоду била заштићена“, рекао је предсједник Владе.

Предсједник Владе Радован Вишковић је рекао да ће се у наредном периоду учинити све да се у Центар за обуку у Залужанима пребаце и други дијелови Министарства унутрашњих послова, тако да ће ту бити наставни центар и сви садржаји за рад и усавршавање које треба да има једно модерно министарство унутрашњих послова.

„У протеклих десет година у ваше материјално и техничко опремање, Република Српска је уложила преко 40 милиона КМ и ми настављамо и даље да подржавамо рад Министарства унутрашњих послова на челу са директором Полиције и министром унутрашњих послова“, изјавио је предсједник Владе и поновио да ће се подршка Владе Републике Српске наставити и у наредном периоду.

Предсједник Владе Радован Вишковић је додао и да је у току креирање новог законског рјешења, којим се предвиђа увођење резервног састава полиције у ситуацијама за које се процијени да су битне за Републику Српску.

„То су мјере које Влада Републике Српске ради како бисмо заштитили наше грађане и Републику Српску. На све што сте до сада урадили за Републику Српску, желим још једном да вам се захвалим и да вам пожелим што успјешнији рад у наредном периоду“, истакао је предсједник Владе.

Предсједник Владе Радован Вишковић рекао је да ће Влада Републике Српске наћи начина да помогне јер је у одбрани Републике Српске прво на удару Министарство унутрашњих послова. 

„Ваш рад није нимало једноставан и носи разне изазове. На том пољу желим да кажем да су институције Републике Српске задовољне како ви до сада радите свој посао и да сте, све оно што је испред вас постављено, успјешно завршили“, нагласио је предсједник Владе.

Такође, предсједник Владе данас је свечано отварио прикључну саобраћајницу на магистрални пут М16 код Центра за обуку Министарства унутрашњих послова у Залужанима.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.