Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић свечано отворио "Јесењи сајам 2019"

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић свечано је отворио „Јесењи сајам 2019" данас на Бањалучком сајму.

Премијер Вишковић изразио је задовољство великим напретком сајма у односу на прошлу годину.

„Значајно је повећана и понуда и број излагача. Влада Републике Српске је покровитељ овог сајма и то ћемо радити и у наредном периоду", истакао је премијер Вишковић и изразио наду да ће сајам бити бољи из године у годину.

Предсједник Владе истакао је да је поносан на чињеницу да Република Српска тренутно има рекордан број запослених откако се тај показатељ мјери у Републици Српској.

Премијер Вишковић подсјетио је на питање са Управом за индиректно опорезивање БиХ и Владом Федерације БиХ.

„Скоро смо имали ребаланс буџета и у плусу смо 60 милиона КМ. Остало је питање које ћемо сигурно рјешавати у наредном периоду, а то је да смо оштећени од Управе за индиректно опорезивање, односно Владе Федерације БиХ за 50 милиона КМ, што значи да су наши приходи у прошлој години у суштини у плусу 100 милиона КМ", објаснио је предсједник Владе.

Премијер Вишковић нагласио је да је тих 100 милиона КМ планирано у буџету за 2020. годину за повећање плата и редовно усклађивање пензија.

„Наша процјена је да ће нас повећање пензија и плата од 1. јануара у буџету коштати око 110 милиона КМ. Ми смо спремни да то финансирамо. Са Федерацијом БиХ имамо неке договоре да вансудским поравнањем ријешимо овај проблем", рекао је премијер и најавио састанак са предсједником Владе Федерације БиХ Фадилом Новалићем у наредним данима на којем ће бити ријечи о питањима у вези са Електропреносом БиХ и Управом за индиректно опорезивање БиХ.

Предсједник управе Бањалучког велесајма Добрица Жугић оцијенио је да је значајно што је овај сајам постао традиционалан и разноврстан.

Начелник градског Одјељења за привреду Раденко Комљеновић оцијенио је да Бањалука постаје препознатљива по квалитетним сајмовима.

Предсједник републичког Ловачког савеза Саво Минић рекао је да је Сајам добра прилика за успостављање и побољшање сарадње пољопривредника и произвођача.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.