Sign In

Премијер Вишковић присуствовао презентацији „Приједлога мјера популационе политике Републике Српске“

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас у Административном центру Владе презентацији „Приједлога мјера популационе политике Републике Српске".

„Приједлог мјера популационе политике, коју је сачинио тим стручњака демографа из Републике Српске и Србије, садржи свеобухватну анализу и дефинише конкретне мјере које ће Влада Српске размотрити и постепено реализовати", рекла је након презентације министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић и додала да су предвиђене директне финансијске и нефинансијске мјере подршке породицама, које се, прије свега, односе на дјечији додатак.

Она је навела да је предвиђена једнократна новчана помоћ при рођењу дјетета, усклађивање рада и родитељства, заштита репродуктивног здравља и многе друге мјере, у чијој примјени би учествовале локалне заједнице.

Министарка Давидовић је рекла да су стручном анализом обухваћене породице, родитељи, млади и људи старије животне доби.

"Ово је резултат координисаног рада свих институција Републике Српске, кабинета предсједника Српске, министарстава и свих других релевантних субјеката у друштву", истакла је министар породице, омладине и спорта.

Презентацији су присуствовали и представници институција Српске, чланови Савјета за демографску политику, локалних заједница, удружења, образовних и институција социјалне заштите.

У Палати Републике Српске данас је одржан састанак на којем је представљена научноистраживачка студија "Демографски развој и популациона политика Републике Српске - анализа стања и приједлог мјера", коју је на иницијативу предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић сачинио експертски тим којим је руководио Драшко Маринковић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.