Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у посјети општини Модрича

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас општину Модрича, гдје је разговарао са начелником Младеном Крекићем.

На састанку је било ријечи о инфраструктурним пројектима, заштити од поплава, социјалним питањима и запошљавању на подручју ове општине.

Премијер Вишковић рекао је да је за вријеме овогодишњих мајских поплава Влада Републике Српске реаговала интервентно и чишћењем ободног канала заштитила ову локалну заједницу. Он је истакао да ће у наредном периоду изградња насипа бити приоритет јавном предузећу „Воде Српске“, како би се изградњом овог насипа дефинитивно ријешила одбрана Модриче од поплава у наредним годинама.

Предсједник Владе Радован Вишковић истакао је и мање инфраструктурне пројекте, као што је изградња кружног тока, а који финансирају Влада Републике Српске и јавно предузеће „Путеви Републике Српске“. Вриједност овог пројекта је 500.000 КМ, а изградња ће бити завршена половином августа ове године. 

„Модрича је, такође, из програма за водоводну и канализациону мрежу добила око 5 милиона КМ. Постоје и други планови, тако да ћемо разматрати могућност да се и будући пројекти ове општине уграде у преговоре са Свјетском банком“, нагласио је предсједник Владе.

Премијер Вишковић и начелник Модриче разговарали су и о социјалним питањима.

„Добио сам информацију да Модрича нема колективне центре, да је то питање напокон ријешено и да су изградњом станова све породице из ових категорија стамбено обезбијеђене“, рекао је премијер.

Након састанка, предсједник Владе Радован Вишковић ће отворити нови пословно-производни погон у предузећу Алфа д.о.о. Модрича.

„Данас смо у прилици да отворимо један нови погон и нових стотињак радних мјеста у привредном субјекту који успјешно послује већ 30 година и запошљава 450 радника“, рекао је предсједник Владе.

Начелник општине Модрича Младен Крекић захвалио се предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу на данашњој посјети и на помоћи коју је Влада пружила током овогодишњих поплава и​ поновио да Модрича спада у ред општина које желе да иду узлазном путањом.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.