Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао обиљежавању Дана сјећања на страдалу дјецу Српског Сарајева

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у Источном Новом Сарајеву, обиљежавању Дана сјећања на страдалу дјецу Српског Сарајева.

Обраћајући се присутнима, предсједник Владе Вишковић је рекао да за страдање више од 120 дјеце са подручја Српског Сарајева нико није одговарао и нагласио да институције Републике Српске морају истрајати у намјери да починиоци овог злочина одговарају.

,,Да има одговорности на другој страни, сами би предали те злочинце“, рекао је премијер Вишковић истичући да за више од 450 дјеце која су убијена широм Републике Српске нема одговорних.

Предсједник Владе Вишковић подсјетио је да се само Срби покушавају приказати као злочинци и да само Срби одговарају.

,,Република Српска, српски народ и наша дјеца треба да науче да овај злочин никада не смијемо и нећемо дозволити да буде заборављен. Тражићемо, док овдје постоји српска глава, да за те злочине мора да се одговара", поручио је предсједника Владе Вишковић.

Према његовим ријечима, нови Савјет министара БиХ мораће озбиљно да се бави питањем страдања српске дјеце.

,,Срби јесу за помирење и толеранцију, али починиоци оваквих злочина морају да одговарају”, закључио је предсједника Владе Вишковић.

У оквиру обиљежавања Дана сјећања на страдалу дјецу Српског Сарајева, премијер Вишковић положио је цвијеће на спомен-обиљежје убијеној дјеци у дворишту Основне школе "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву, присуствовао служењу парастоса и одржаном историјском часу.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.