Sign In

Премијер Вишковић и министар Зора Видовић разговарали су данас са начелником општине Рогатица Милорадом Јагодићем

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар финансија Зора Видовић разговарали су данас са начелником општине Рогатица Милорадом Јагодићем.

На састанку је разговарано о пројектима на којима се ради у овој локалној заједници, будућим плановима и могућностима за суфинансирање инфраструктурних пројеката од стране Владе Републике Српске.

Премијер Вишковић подсјетио је да и у претходном периоду помоћ Владе Републике Српске није изостала.

„Кључни пројекти који су реализовани у овој локалној заједници урађени су у сарадњи са Владом Републике Српске и то морамо јасно и гласно да кажемо. Мање локалне заједнице нису у могућности да самостално изнесу такве пројекте без помоћи Владе. Ми то радимо и радићемо и у наредном периоду", нагласио је премијер Вишковић.

Предсједник Владе истакао је да је Влада помогла у реализацији неких од инфраструктурних пројеката у Рогатици, између осталог адаптацију основне и средње школе, изградњу тротоара на улазу у Рогатицу из смјера Сокоца, као и уређење корита ријеке Ракитнице.

„Јуче је овдје био министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, господин Пашалић и у разговору са начелником и његовим сарадницима је договорено да се у наредном периоду настави са уређењем ријеке Ракитнице, како би се отклонио проблем са уским грлом које би могао да представља проблем за нека насеља у Рогатици", нагласио је предсједник Владе Републике Српске.

Премијер Вишковић поновио је опредјељеност Владе за партнерски однос са локалним заједницама у Републици Српској.

„Влада Републике Српске ће и даље бити партнер Рогатици. Сарађиваћемо у складу са нашим могућностима и помагати ову, онако како помажемо и остале локалне заједнице у Републици Српској", истакао је предсједник Владе.

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић похвалила је руководство општине Рогатица као веома активно и присутно у комуникацији са ресорним министарствима у Влади Републике Српске.

Она је изразила увјерење да ће у овој локалној заједници бити све више развојних и инфраструктурних пројеката, чији су значај републичке власти препознале и пружају им адекватну подршку.

"Увјерили смо се да становници Рогатице не одлазе са подручја општине, што је велика предност ове локалне заједнице", истакла је министар Видовић и поручила да ће Влада Републике Српске посебно цијенити ту чињеницу и напоре локалне заједнице да младим људима обезбиједи пристојну и перспективну егзистенцију.

Министар Видовић истакла је да општина Рогатица има све услове да у будућности буде веома успјешна локална заједница.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић изразио је задовољство данашњом посјетом предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића и министра финансија Зоре Видовић, истичући да је ово била веома користан сусрет током којег је анализирано актуелно социо-економско, али и политичко стање у овој локалној заједници.

Он је потврдио да на састанку разговарано о покретању производње у Фабрици пречистача, затим о активностима на враћању Основног суда у Рогатицу, као и о отварању погона фирме "Мраз" са Пала, која би у Рогатици требало да запосли око 30 текстилних радника.

Јагодић је захвалио Влади Републике Српске за укупну досадашњу помоћ, али и за подршку за будуће развојне пројекте на подручју Рогатице.

Према његовим ријечима, то се посебно односи на реализацију пројекта утопљавања локалне основне школе, с циљем постизања стандарда енергетске ефикасности, као и санације дијела магистралног пута Сарајево-Вишеград, који пролази главном рогатичком улицом.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.