Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић на обиљежавању 15 година постојања Уније удружења послодаваца Републике Српске

Објављено:

​​​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствоваo је данас, у хотелу „Босна" у Бањалуци, обиљежавању 15 година постојања Уније удружења послодаваца Републике Српске.

Предсједник Владе Српске искористио је прилику да се захвали Унији удружења послодаваца за све оно што раде за Републику Српску.

„Без ваших добрих резултата, Република Српска би имала значајне и пуно веће проблеме. Рјешења свих будућих проблема Републике Српске су наш заједнички циљ: Владе Републике Српске, пословне заједнице и социјалних партнера. Република Српска је изнад свега", нагласио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић​.

Предсједник Владе Српске је истакао да је Унија удружења послодаваца један од значајнијих социјалних партнера Владе, а којима се остварује коректна сарадња по свим ставкама из Меморандума који су Влада Републике Српске и Унија удружења послодаваца потписали 2017. године.

„Скоро 90% тих мјера је реализовано. Оно што још увијек није, уградили смо у Акциони план Владе за 2019. годину, у напорима да пронађемо најповољнија законска рјешења која ће ићи ка нашем коначном циљу, а то је повећање плата у реалном сектору, а да исто тако имамо редовно пуњење буџета како бисмо могли сервисирати све обавезе", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Предсједник Владе Српске рекао је да ће се врло брзо појавити законско рјешење по којем ће Влада на крају године свим послодавцима који повећају плате, вратити износ од 70% пореза и доприноса на то повећање.

„Мислим да смо на добром путу. То нас све води циљу смањења пореза и доприноса", истакао је предсједник Владе.

Предсједник Владе Српске нагласио је да се са Унијом удружења послодаваца разговарало о том рјешењу, као и да се прије свега настоје подржати поштени и они послодавци који не избјегавају плаћање обавеза.​

„Сви знамо да се један дио личних примања исплаћује на руке, а ми желимо да то преточимо у законско рјешење и да свима буде боље. Један дио прихода ће припасти држави, други ћемо вратити послодавцима, а послодавце који крше закон ћемо ослободити непоштовања закона, било да то свјесно или несвјесно раде", објаснио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да је сигурна да ће добра комуникација послодаваца бити настављена и са новом Владом, уз жељу да Српска буде сваког дана боља и јача.

"Циљ је да заједно радимо и доприносимо изградњи Српске. Задовољна сам што има толико много привредника који редовно измирују обавезе према радницима и држави", рекла је предсједница Цвијановић.

Пријему у хотелу "Босна" присуствовали су и министри у Влади Републике Српске, представници Народне скупштине Републике Српске, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, руководство Уније удружења послодаваца Републике Српске, синдикалци, као и званице из јавног, привредног, друштвеног, дипломатског, и политичког живота Републике Српске. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.