Sign In

Премијер Вишковић присуствовао свечаној скупштини Ловачког савеза Републике Српске поводом 25 година постојања овог савеза

Објављено:

​​​​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Борис Пашалић присуствовали су данас, у Бањалуци, свечаној скупштини Ловачког савеза Републике Српске поводом 25 година од његовог оснивања.

Премијер Вишковић је изјавио да је Ловачки савез Републике Српске одлично организован и да је, као успјешна невладина организација, веома значајан за промоцију Српске.

Истакао је да свака локална заједница у Српској има по неколико ловачких објеката које је саградио овај савез. Ријеч је, како каже премијер, о респектабилној организацији која има 23.000 чланова.

 „Оно што је најбитније и што треба нагласити, а што веома често заборављамо, то су људи који у свом посједу имају оружје. Дуго година сам у тој причи и сам сам предсједник Ловачког друштва више од 15 година и често понављам да, с обзиром на то да немамо војску и нема служења војног рока, младим људима једино преко Ловачког савеза дајемо прилику да уче да рукују са оружјем", рекао је предсједник Владе.

Премијер је подсјетио да је Влада Српске у протеклом периоду пружала пуну подршку Ловачком савезу, а то ће, како каже, наставити да ради и у будућности.

​„Што се тиче свих процедура које Ловачки савез ради, од контролисаног одстрела и узгоја о свему се веома води рачуна и можемо да са једним великим поносом констатујемо да смо заштитили дивљач, да имамо све више дивљачи у нашим ловиштима", нагласио је премијер.

Поручио је да ловци воде рачуна и о заштити дивљачи, контролисаном одстрелу предатора у ловиштима, али и о заштити Републике Српске.

„Баве се и пошумљавањем и одстрелом, заштитом дивљачи, организују дружења и његују пријатељске односе са удружењима из регије. Скоро свако наше ловачко удружење се братимило са неким удружењем из Србије, Хрватске и Црне Горе", истакао је премијер Српске.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић нагласио је да министарство које предводи помаже Ловачки савез доношењем законских аката и финансијски.

"Наставићемо да помажемо нашим ловцима, јер они посвјећују значајну пажњу његовању дивљачи и промоцији Српске", рекао је министар Пашалић.

Предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић je рекао да ће прошла година бити "уписана златним словима" због развоја ловства.

"Уложена су огромна средства у праћење и заштиту дивљачи, у ловно-техничке и узгојне објекте. Све то је дало значајне резултате и вјерујем да ће успјешан рад Ловачког савеза бити настављен", нагласио је Минић.​

Ловачки савез златним плакетама за посебене заслуге у унапређењу ловства одликовао је предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић, премијера Радована Вишковића, предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, члана Колегијума Предствничког дома парламента БиХ Небојшу Радмановића, министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Бориса Пашалића, министра унутрашњих послова Драгана Лукача и министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренку Голић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.