Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао свечаностима поводом обиљежавања Дана општине Милићи

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у Милићима, свечаној сједници Скупштине општине и свечаној академији, поводом обиљежавања Дана ове општине.

Предсједник Владе је грађанима и руководству општине честитао значајан датум, поручивши да су Милићи на правом путу да испланирају своју будућност и „да ће генерације које долазе, кад буду славили неке друге рођендане, имати шта да кажу".

Премијер Вишковић је, прије почетка свечаности, изјавио да је Влада Републике Српске у протеклом периоду помагала општини Милићи, а посебно када су у питању већи инфраструктурни пројекти.

Према његовим ријечима, Влада ће и у наредном периоду пружати подршку овој, али и осталим локалним заједницама у Републици Српској.

„Током 2018. године Влада је издвојила средства за бројне инфраструктурне пројекте широм Српске. Поједини су завршени, а неки се још реализују ", подсјетио је премијер.

Премијер Вишковић је изразио очекивање да ће током априла бити расписани тендери  и изабрани извођачи радова за реализацију одређених пројеката које ће Влада Српске подржати.

„To je нaстaвaк урeђeњa кoритa риjeкe Jaдaр, тe aсфaлтирaњe лoкaлних путeвa у Mилићима. Нajзнaчajниje штo ћeмo рaдити je из прoгрaмa `Србиja 3`, oд пoмoћи кojу дaje Србиja зa Српску, a тo je нaстaвaк зaмjeнe примaрнe и сeкундaрнe вoдoвoднe мрeжe нa пoдручjу oпштинe Mилићи. Taj прojeкат је вриjeдaн oкo 300.000 eврa", истакао је предсједник Владе Републике Српске.

Овом приликом, пoдсjeтиo je да је прeдсjeдник Србиje Aлeксaндaр Вучић, приje дeсeтaк дaнa, издвojиo изнoс oд oкo 8,5 милиoнa eврa зa пoмoћ лoкaлним зajeдницaмa у Рeпублици Српскoj.

Средства ће, према ријечима премијера, бити усмјерена на обнову и изградњу школа, вртића, водовода и других инфраструктурних пројеката.

На свечаној сједници Скупштине општине Милићи додијељен је Златни грб општине са златном повељом Компанији „Боксит", за заслуге и допринос развоју ове локалне заједнице током 60 година постојања и рада.

У оквиру данашњих свечаности чланови Културно-умјетничког друштва "Боксит" извели су пригодан програм, а приказан је и филм поводом 60 година постојања и рада Компаније "Боксит".

Поводом Дана општине положено је цвијеће на спомен-обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске.​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.