Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са министром финансија Зором Видовић, обишао производни погон Месне индустрије ,,Визион“ у Рогатици

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са министром финансија Зором Видовић, обишао је производни погон Месне индустрије ,,Визион" у Рогатици.

Премијер Вишковић рекао је да му посебно задовољство када има прилику да посјети производне погоне у Републици Српској, као што је погон „Визиона".

„Овдје је већ трећа генерација која се бави искључиво овим послом. Они су посао који су започели њихови родитељи шездесетих година проширивали и дошли на ниво који заиста мора да се цијени", рекао је премијер Вишковић.

Предсједник Владе рекао је да они нису само важни као прерађивачи, него и као корисници сировине која се производи у Републици Српској.

„Није битно само колико радника запошљавају, него и што кроз кооперантске везе са нашим произвођачима на неки начин запошљавају или омогућавају бољи живот већем броју наших становника", истакао је предсједник Владе.

Премијер Вишковић похвалио је намјеру власника да се настави са проширивањем капацитета предузећа и плановима за излазак на тржишта изван Републике Српске.

„Њихове намјере нам дају за право да Влада Републике Српске са посебном пажњом посматра овакве субјекте и даје им подршку, јер они не развијају само свој властити бизнис, него читаву регију и Републику Српску", нагласио је премијер Вишковић.

Директор предузећа „Визион" Славко Нерић захвалио је предсједнику Владе Радовану Вишковићу на посјети, а локалним властима за подршку и  подсјетио да је породична компанија "Нерић" основана још 1966. године.

Он је истакао да ова фирма запошљава око 70 радника, као и да има изузетну сарадњу са локалним сточарима и фармерима, али и партнерима из цијеле БиХ, Србије и окружења.

"Осим погона за прераду меса, посједујемо и властиту кланицу. Намјеравамо да наш производни портфолио развијамо у правцу производње конзерви, односно месних прерађевина, паштета, нарезака и гулаша", најавио је Нерић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.