Sign In

Премијер Вишковић примио у наступну посјету амбасадора Државе Катар у БиХ Султана Ал-Хатера

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас, у свом кабинету, у наступну посјету амбасадора Државе Катар у БиХ Султана Ал-Хатера.

Током састанка разговарано је о актуелним економским и политичким темама, са освртом на активности које Влада Републике Српске проводи у области развоја привреде и промоције инвестиционих потенцијала.

Предсједник Владе је овом приликом пожелио добродошлицу новоименованом амбасадору Катара, а саговорници су заједнички оцијенили да постоји обострана опредијељеност да се дјелује у правцу унапређења сарадње, нарочито када је ријеч о стварању услова за реализацију инвестиција у области привреде и пољопривреде. 

Предсједник Вишковић је истакао да Република Српска располаже значајним ресурсима и инвестиоционим потенцијалом, те да су мјере које Влада Српске реализује у складу са Програмом економских реформи примарно усмјерене на развој привреде и реалног сектора, унапређење пословног амбијента и отварање нових радних мјеста, што подразумијева и сарадњу са иностраним партнерима и инвеститорима.

Амбасадор Катара је овом приликом рекао да постоји интересовање компанија и инвеститора из Катара за улагања у Републику Српску и БиХ, а на састанку је било ријечи и о могућностима за унапређење сарадње у области спорта, културе и туризма.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.