Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са амбасадором Републике Хрватске у БиХ Иваном Стаболићем

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са новоименованим амбасадором Републике Хрватске у БиХ Иваном Саболићем.

На састанку је разговарано о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, са посебним освртом на привредну и спољнотрговинску сарадњу.

Заједнички је оцијењено да је досадашња сарадња између Републике Српске и Хрватске била добра, те је указано на потребу њеног даљег унапређивања у свим расположивим областима.

Премијер Вишковић и амбасадор Саболић поздравили су јучерашњу одлуку у вези са формирањем Савјета министара, те оцијенили да ће након његовог формирања бити убрзани сви реформски процеси, као и реализација важних инфраструктурних пројеката.

Овом приликом, саговорници су истакли да је мост на Сави код Градишке изузетно важан пројекат и изразили обострано задовољство почетком радова на његовој изградњи.

Такође, премијер Вишковић и амбасадор Саболић размијенили су мишљења о мигрантској кризи.

Премијер Вишковић пожелио је амбасадору Саболићу успјешан мандат у БиХ.

Састанку је присуствовао и генерални конзул Републике Хрватске у Бањалуци Зоран Пиличић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.