Sign In

Премијер Вишковић разговарао са амбасадором Словачке Републике у БиХ Мартином Качом

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са амбасадором Словачке Републике у БиХ Мартином Качом.

Током сусрета размијењена су мишљења о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, БиХ и региону, са освртом на процес европских интеграција, а разговарано је и о могућностима за унапређење привредне сарадње.

Саговорници су изразили задовољство досадашњом сарадњом између Републике Српске и Словачке, а на састанку је оцијењено да позитивна искуства у вези са улагањима словачких инвеститора у Републици Српској у претходном периоду представљају добру основу за реализацију нових инвестиција и пројеката, нарочито у областима пољопривреде и енергетике.

Предсједник Вишковић је упознао амбасадора Словачке са кључним реформским мјерама које Влада Републике Српске проводи с циљем стимулисања привредних активности и креирања повољнијег инвестицијског амбијента, а овом приликом је наглашено да ће Влада подржати сваку добру инцијативу која може допринијети развоју домаће привреде и отварању нових радних мјеста.

Заједнички је оцијењено да је процес придруживања ЕУ од стратешког значаја за земље региона Западног Балкана, а предсједник Владе је поновио да су институције Републике Српске показале јасну опредијељеност те дају активан допринос процесу европских интеграција уз пуно уважавање уставног уређења и надлежности.

На састанку је наглашено и да је важно да се процес формирања власти на свим нивоима у БиХ заврши у што скоријем року како би се обезбиједила координација неопходна за успјешан наставак реформи и реализацију значајних инфраструктурних пројеката који су од интереса за грађане.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.