Sign In

Премијер Вишковић разговарао са шефом Мисије ММФ-а за БиХ Мартином Петријем и резидентним представником ММФ-а у БиХ Франциском Пародијем

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са шефом Мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) за БиХ Мартином Петријем и резидентним представником ММФ-а у БиХ Франциском Пародијем.

Током састанка, којем је присуствовала и министар финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић, разговарано је о актуелним економским темама у Републици Српској и БиХ, као и досадашњој сарадњи са овом међународном финансијском институцијом.

Предсједник Вишковић упознао је шефа Мисије ММФ-а за БиХ са кључним начелима и мјерама предвиђеним Програмом економских реформи, те планираним активностима Владе за наредни период, а заједнички је оцијењено да су политике Владе Српске усклађене са оквирним циљевима из Писма намјере.

Саговорници су оцијенили да је досадашња сарадња била добра, те је изражена опредијељеност за наставак заједничких активности, а на састанку је наглашено и да је за успјешан наставак реформи и реализацију развојних политика потребно што скорије формирање власти на свим нивоима у БиХ како би се обезбиједила неопходна координација и хармонизација.

Предсједник Владе Републике Српске је овом приликом истакао да развојни и реформски програми остају у фокусу рада Владe, те да су приоритети фискална стабилност, привредни раст и одговорна економска и социјална политика.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.